+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 21 листопада 2017

НАУКОВИЙ СЕМІНАР КАФЕДРИ ГЕОДЕЗІЇ, КАРТОГРАФІЇ І КАДАСТРУ НА ТЕМУ «СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ АГРАРНОЇ СФЕРИ ГОСПОДАРЮВАННЯ»

21 листопада 2017 року з ініціативи кафедри геодезії, картографії і кадастру було організовано науковий семінар на тему «Сучасні проблеми підготовки фахівців аграрної сфери господарювання».

До організаційного комітету наукового семінару ввійшли завідувач кафедри геодезії, картографії та кадастру, д. геогр. н., проф. Кисельов Ю.О., декан факультету лісового та садово-паркового господарства, д. с.-г. н., проф. Поліщук В.В., к. с.-г. н., доцент кафедри лісового господарства Козаченко І.В., а також провідні фахівці – завідувач кафедри екології та безпеки життєдіяльності, д. геогр. н., проф. Сонько С.П., к. с.-г. н., доцент кафедри геодезії, картографії та кадастру Шемякін М.В., к. с.-г. н., доцент кафедри геодезії, картографії та кадастру Кирилюк В.П., к. екон. н., доцент кафедри геодезії, картографії та кадастру Удовенко І.О.

Програмою наукового семінару було передбачено слухання доповідей учасників, присвячених проблематиці семінару. Досить актуальними доповідями були: «Проблеми управління якістю підготовки фахівців з аграрних спеціальностей у системі вищої освіти України» (доповідач – д. с.-г. н., проф. В.В. Поліщук), «Науково-прикладне значення інформаційного та консультаційного забезпечення аграрної сфери» (доповідач – к. екон. н., доц. кафедри геодезії, картографії та кадастру Удовенко І.О.), «Роль навчальної дисциплін «Автоматизація державного земельного кадастру» у формуванні професійних компетенцій майбутнього фахівця аграрної сфери» (доповідач – к. с.-г. н., доц. кафедри геодезії, картографії та кадастру В.П. Кирилюк).

У ході семінару було наголошено на основних принципах та рівнях методології наукових досліджень щодо обраної тематики заходу. Окреслено вихідні соціально-економічні та психолого-педагогічні концепції. Розглянуто основні загальнонаукові методи викладання у вишах сільськогосподарського спрямування. Студенти кафедри представили цікаві інформативні презентації для ілюстрування доповідей. Як  підсумок, можна стверджувати, що кафедра геодезії, картографії і кадастру Уманського НУС не стоїть на місці, розвивається, вдосконалюється, розширює науковий потенціал та йде в ногу з сучасністю.

 

Кафедра геодезії, картографії і кадастру