+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 16 жовтня 2024

ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ НАУКОВОГО ГУРТКА «НАУКОВА СПІЛЬНОТА МОЛОДИХ ГЕОДЕЗИСТІВ»

     Нещодавно відбулося засідання наукового гуртка «Наукова спільнота молодих геодезистів», що функціонує на кафедрі геодезії, картографії і кадастру Уманського національного університету садівництва .

     Темою засідання стало обговорення «Підготовка фахівців галузі геодезії та землеустрою в умовах глобалізації та євроінтеграції» та підготовки до публічного виступу на Всеукраїнській науково-практичній Інтернет-конференції «Перспективи досягнення молодих науковців у геодезії та землеустрої», оскільки так можна представити результати досліджень молодих науковців на загал наукової  спільноти.

     В ході засідання було розглянуто результати індивідуальні наукові досліджень студентів спеціальності 193-геодезія та землеустрій, щодо усучаснення організації землевпорядкування та проведення геодезичних робіт в умовах євроінтеграції.

     Розглянули публічний виступ як різновид усного спілкування й виділили доповідь як найбільш ефективний засіб донесення отриманих результатів. Обговорили формат оформлення доповіді й дійшли висновку, що головне – зручність для публічного подання тексту. Слід висвітлювати актуальність і мету дослідження, коротко характеризувати основний зміст та навести висновки.

     Такі засідання формують у студентів уміння вибирати головне з проведеного дослідження і набувати компетентностей вільного презентування результатів наукових досліджень й обговорення проблем в їх межах.

 

 

Керівник наукового гуртка

доцентка Ірина УДОВЕНКО