+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 14 травня 2019

Геодезичні вимірювання з використанням тахеометра Trimble 3305DR

  Напередодні 175-річчя Уманського національного університету садівництва, студенти другого курсу факультету лісового і садово-паркового господарства, що навчаються за спеціальністю 193  «Геодезія та землеустрій», згідно з навчальним планом, продовжують освоювати електронні геодезичні прилади.

  Так, 14 травня 2019 року на практичному занятті з дисципліни «Електронні геодезичні прилади» студенти-геодезисти під керівництвом доцента кафедри геодезії, картографії і кадастру Уманського національного університету садівництва Ірини Удовенко навчались користуватись електронним тахеометром Trimble 3305DR.

  Студенти не лише засвоїли порядок  використання на практиці цього сучасного геодезичного приладу, але й виконувати за його допомогою точні виміри об’єктів, які  часто дуже тяжко, чи, навіть, неможливо виміряти за допомогою звичайного далекоміра. Зокрема, студенти-геодезисти за допомогою тахеометра Trimble 3305DR вимірювали фасади будівель і споруд а також університетські дороги. Результати вимірювань ретельно записувались до польового журналу тахеометричної зйомки.

  Із поставленим завданням усі справились успішно. Отримані навики будуть вельми корисними майбутнім геодезистам у їх подальшому навчанні та практичній діяльності.

Маргарита Мельник,

студентка 21-зм групи