+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 12 червня 2019

Молодь - архітектори країни!

11 червня бібліотечна мережа міста та громадська організація "Шлях добра" провели тренінг з розвитку громади: "Децентралізація: правові та організаційні аспекти", в рамках проекту ПУЛЬС "Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні". У тренінгу прийняла участь молодь із Університету садівництва - студенти групи 21-ЗМ факультету лісового і садово-паркового господарства.
Молоді люди  обговорили ключові питання щодо правових та організаційних аспектів реформи в Україні: її необхідність, проходження, наслідки, вплив на країну і окремого громадянина. Обсудили місце громадянського суспільства в даній царині. Визначили і охарактеризували ефективність різних способів легельного громадського впливу на діяльність владних структур: звернення, громадські ініціативи, громадські слухання, загальні збори, петиції, тощо.
Реформа йде повільно. Тож, молоді люди розглянули причини пасивності громади під час змін, визначили лідерство - як один з основних чинників успішного розвитку громади. Обговорили написання грантових проектів та створення у місті громадського бюджету.
Зробили карткування громади та пограли в тематичну гру "Бос, зам, колектив".
Анна Фещенко, головний спеціаліст відділу у справах сім'ї та молоді Уманської міської ради, поділилась досвідом участі в програмі "Державотворець".
Молодь не просто майбутнє країни. Молодь - її архітектор!

Ст. викладач кафедри геодезії,
картографії і кадастру Кононенко С. І.