+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 14 листопада 2016

Не такий страшний НІВЕЛІР...

...як його малюють!

Професійні вміння високого рівня можна отримати тоді, коли є можливість самостійно закріпити теоретичні знання на практиці. Саме тому проведення практичних занять у польових умовах є досить ефективною ланкою у процесі підготовки молодих геодезистів та землевпорядників. 

Чергове практичне заняття з навчальної дисципліни «Геодезія» для першокурсників 11-ЗМК групи стало захоплюючою подією. Воно було організовано доцентом кафедри геодезії, картографії та кадастру, к. с.-г. наук Михайлом Васильовичем Шемякіним. Перед студентами було поставлено конкретну задачу: навчитися проводити нівелювання. А нівелювання складається не тільки з уміння рівно тримати рейку. Тут і приведення прилада у робоче положення, і взяття відліків, і запис та обчислення результату, і , звичайно, вміння вірно тримати важелезну триметрову нівелірну рейку. 

Спочатку студенти підійшли до складного приладу з острахом. Ну, а як же? Це ж - робота зі справжнім геодезичним інструментом! Але згодом студенти з бажанням та навперебій почали виконувати завдання поставлені викладачем.

Яскравим доказом активної участі у навчальному процесі студентів-першокурсників став їх авторський фоторепортаж.