+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 30 жовтня 2017

ПРОФЕСІЯ ЗЕМЛЕВПОРЯДНИКА – ПЕРСПЕКТИВА ДЛЯ МОЛОДІ

24 жовтня 2017 року завідувач кафедри геодезії, картографії і кадастру Уманського НУС Юрій Олександрович Кисельов та викладач цієї кафедри Наталія Луківна Піскун здійснили профорієнтаційну поїздку до Катеринопільського району, де провели низку зустрічей з одинадцятикласниками тамтешніх загальноосвітніх навчальних закладів. Зокрема, вони відвідали Катеринопільський ліцей та дві школи (навчально-виховні комплекси) райцентру, побували в селах Мокра Калигірка та Ярошівка, селищі Єрки,  де також мали бесіди із завтрашніми абітурієнтами.

Ю.О. Кисельов і Н.Л. Піскун усебічно розповіли школярам про сутність спеціальності «Геодезія та землеустрій», імовірні перспективи майбутнього працевлаштування, особливості організації навчального процесу та дозвілля студентів, практики та закордонне стажування. Одинадцятикласникам були роздані інформаційні буклети, а також проведене анкетування учнів із метою виявити коло їхніх інтересів і схильностей.

Серед проблем, що перешкоджають вибору випусників деяких сільських шкіл Катеринопільщини на користь уманських вишів, школярі та вчителі називали транспортну (відсутність прямого автобусного сполучення).

Ця поїздка є лише початком цьогорічної наполегливої роботи викладачів Уманського НУС у Катеринопільському районі, спрямованої на залучення молоді до навчання в університеті й опанування нею однією з найперспективніших у сучасній Україні професій – землевпорядника.

 

Ю.О. Кисельов,

доктор географічних наук, професор, завідувач кафедри геодезії, картографії і кадастру