+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 05 квітня 2018

Профорієнтаційна робота кафедри геодезії, картографії і кадастру в школах Гайворонського району

       Вибір професії для кожної молодої людини – це вибір подальшого шляху навчання і праці, свого місця в житті.

       Профорієнтація є одним із видів допомоги людині в усвідомленні своїх цілей, потреб, цінностей, загалом – у самовизначенні. Головним завданням цієї роботи є надання випускникам практичних порад і рекомендацій з особистісного розвитку й успішного вибору професійного шляху від фахівців. 

      Доценти кафедри геодезії, картографії і кадастру М.В. Шемякін та В.П. Кирилюк активно включились у профорієнтаційну роботу серед учнів випускних класів шкіл Гайворонського району Кіровоградської області.

      Правильний вибір професії зумовлює моральне задоволення, позитивну самооцінку, високу продуктивність праці, якість продукції. Такий вибір є точкою, в якій сходяться інтереси особистості й суспільства, поєднання особистих і загальних інтересів.

      Завдання профорієнтації полягає в ознайомленні учнів із професіями та критеріями їх вибору, вихованні спрямованості на самопізнання як основу професійного самовизначення; формуванні вміння зіставляти свої здібності з вимогами щодо набуття конкретної професії, складати на цій основі реальний план оволодіння професією, а також у забезпеченні розвитку професійно важливих якостей особистості.

      Цікавість викликала у школярів матеріально-технічна база кафедри геодезії, картографії і кадастру, а саме – доступність сучасного професійного обладнання та можливість його використання у навчальному процесі. Також діти отримали агітаційні матеріали, в яких зазначена вся необхідна для вступу інформація.

      Зустріч тривала у дружній, теплій атмосфері, школярі ставили багато питань до поважних гостей. Відчувався інтерес випускників до подальшого навчання саме в Уманському національному університеті садівництва.

 

Кафедра геодезії, картографії і кадастру