+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 17 травня 2019

Вишиванка – одяг вільних!

   Сучасна вишиванка має тісний зв'язок із традиціями народної вишивки, зберігає свій духовний зміст і доводить, що народне мистецтво вишивки, як і народна пісня – це велике надбання нашої автентичної культури. Уміння вишивати та  носити вишитий одяг, через виховання національної свідомості, автоматично підносить наше молоде покоління на вищий щабель національної культури. Українська молодь повинна бути гордою з того, що вона є носіями української культури та національної ідеї.

   Вишиванка – одяг вільних людей. Через вишитий одяг кожен з українців підтримує ті національні ідеї, які віками відстоювали наші предки. Саме тому, святкування Міжнародного дня вишиванки вельми важливе в процесі патріотичного виховання студентської молоді.

   Колектив кафедри геодезії, картографії і кадастру факультету лісового і садово-паркового господарства, напередодні святкування 175-річчя Уманського національного університету садівництва, долучився до цьогорічного святкування Міжнародного дня вишиванки. Студенти та викладачі на заняття одягли одяг, оздоблений відповідно до національних традицій, які об’єднують такі риси, як слов’янська душа, східна любов до яскравих кольорів та західна нотка витонченої елегантності.

Петро Боровик,

доцент кафедри геодезії, картографії і кадастру