+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 19 жовтня 2017

Волонтерська справа як прояв сучасного патріотизму

         16.10.17 відбувся захід, організований уманськими волонтерами для місцевих героїв війни на сході та їхніх матерів. В числі гостей були, спеціально запрошені, волонтери та ветерани АТО з сусідніх областей, а також студенти Уманського національного університету садівництва, зокрема студенти 21-зм групи.

         В програмі зустрічі студенти стали свідками виступів, досвідчених у сфері волонтерства осіб, що неабияк допомогли українським військовим за роки військових дій на сході нашої держави. Вони поділилися своїми думками щодо сьогоденних проблем у країні, та, зокрема в зоні АТО. Ними ж було піднято питання окупованого Криму, водночас обдумавши не тільки причини, а й необхідні заходи для звільнення захопленої території. До слова навіть, було запрошено корінного жителя Криму, який після окупації був змушений покинути рідний край.

         Розбавляли цю тривожну для душі атмосферу веселими та не дуже піснями музиканти та співаки серед яких був викладач кафедри "Геодезії, картографії та кадастру" Кононенко Сергій Іванович, тріо "Гонта" та інші. У піснях, хоч і під інструментальний супровід, виконавці змогли передати емоції, що відчувають українські бійці на фронті. Також волонтери змогли організувати вітання матерів, які втратили синів у жорстокій війні, яка прийшла на нашу землю. Вони були нагороджені "Орденом Матері бійця АТО", квітами, оплесками та вдячністю від імені мільйонів українців за виховання відданих своїй державі дітей.

          Багато людей мали можливість висловитись та згадати болючі моменти, що відбулись від початку військових дій. В якісь моменти, від почутого навіть у наймужніших гостей в очах з'являлися сльози, а в душі все тремтіло... від жалю, від смутку, від ненависті всього, що відбувається, від неможливості вплинути на це.

          У холі приміщення була організована виставка, з куточком пам'яті померлим, портретами бійців, фотографіями з АТО та фото, на яких уманчани збирають допомогу військовим. Взагалі, по атмосфері було зрозуміло, і настрій заходу, і його причини.

студенти 21-зм групи