+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 18 серпня 2021

Кафедра геодезії, картографії і кадастру обговорила проблеми сексизму, гендеру та навчання інвалідів

    16 cерпня 2021 року  на кафедрі геодезії, картографії і кадастру відбулася зустріч викладачів і студентів спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій», присвячена проблемам протидії сексизму та гендерній нерівності в освіті, а також забезпечення комфортного навчання громадян з інвалідністю. 

    З доповіддю на тему зустрічі виступив завідувач кафедри геодезії, картографії і кадастру, професор Юрій Кисельов, який, зокрема, зазначив, що сексизм – це дискримінація людей за статевою ознакою, обмеження їхніх прав і можливостей. Не зважаючи на те, що сексизм може бути як ворожим, так і доброзичливим, у будь-якому разі він шкодить професійному добробуту співробітників та належному навчанню студентів.

    Крім того, доповідач відзначив, що питання гендеру є надзвичайно важливим для освітніх закладів. Сучасні наукові дослідження переконливо демонструють, що в компаніях, які мають гендерну різноманітність, вищою є залученість співробітників у діяльність бізнес-суб’єктів та кращі результати роботи. Тому, на глибоке переконання професора Юрія Кисельова, освітня політика має бути гендерно збалансованою.

    Юрій Олександрович вказав, що завданням закладу вищої освіти є комфортні умови навчання для всіх студентів, адже викладачі та здобувачі освіти мають допомагати студенткам, які вийшли з декретної відпустки, легше влитися в освітній процес та максимально сприяти комфортному навчанню студентів з інвалідністю. 

    Варто зазначити, що учасники зустрічі активно долучились до обговорення проблематики, якій була присвячена доповідь Юрія Олександровича. 

Сергій Кононенко,

старший викладач кафедри геодезії, картографії і кадастру