+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 26 квітня 2023

А для молодших бакалаврів – геодезистів лекцію провела стейкголдер!

     26 квітня 2023 року для здобувачів вищої освіти ОР «Молодший бакалавр» за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій» начальник виробничого відділу у м. Умань ДП «Черкаського науково-дослідного та проектного інституту землеустрою» Ольга ЗАЄЦЬ прочитала лекцію з дисципліни «Геодезія» на тему «Цифрові карти і плани».

     Впродовж лекції були розглянуті загальні відомості про цифрові моделі місцевості, моделі поверхні Землі та моделі інженерного призначення, банк картографічних даних, системи класифікації й кодування інформації, кодування топографо-геодезичної інформації. Традиційні та сучасні технології створення цифрових моделей місцевості.

     Інформація, подана на лекції, вельми зацікавила студентів що навчаються на  молодших бакалаврів. Тому лектору-практику було задано ряд запитань стосовно технологій створення цифрових карт і планів та відносно використання GNSS-технологій у щоденній роботі геодезистів і землевпорядників, а також технологій оцифровування матеріалів знімань і перенесення їх результатів на карти і плани.

      Варто відзначити, що на всі запитання студенти отримали змістовні  і цікаві відповіді.

Дмитро КАЛЬНИЦЬКИЙ,

здобувач вищої освіти освітнього рівня «Молодший бакалавр» за  спеціальністю193 «Геодезія та землеустрій»  Уманського НУС