+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 23 березня 2018

День поезії в університеті

  20 березня у стінах бібліотеки Уманського національного університету садівництва відбулася творча зустріч викладачів і студентів, присвячена Всесвітньому дню поезії. Власні твори читали професор Юрій Кисельов, доценти Олег Лазарев та Іван Пахольчук, старший викладач Сергій Кононенко, а ведуча заходу, директор університетського наукового гербарію, доцент Тетяна Мамчур зачитала низку віршів Ліни Костенко.

   Вважається, що перший поетичний твір був написаний у ХХІІІ столітті до нашої ери. Це вірші-гімни аккадської принцеси і верховної жриці, відомої як Енхедуанна. Гімни Енхедуанни вважалися священними. Віршована форма аж до епохи Відродження шанувалася в Європі як одна з основних умов краси і була практично єдиним інструментом перетворення слова на мистецтво. Сьогодні, вже традиційно, у багатьох країнах світу з нагоди Всесвітнього дня поезії проходять літературні вечори, фестивалі, презентації нових книг, вручаються літературні премії. Всесвітній день поезії відзначається і в Україні. Уперше він з'явився 2004 року і посів почесне місце серед інших визначних дат нашої країни.

    Група 21-зм також відвідала захід, присвячений Дню поезії. Студенти уважно слухали і всім, без винятку, прийшлися до душі поетичні твори. Хочеться, щоб таких заходів було більше.

Студенти 21-зм групи

Уманського національного університету садівництва