+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 27 вересня 2024

ЄВРОПЕЙСЬКІ ІННОВАЦІЇ УПРАВЛІННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИМИ РЕСУРСАМИ

Науково-педагогічні працівники кафедри геодезії, картографії і кадастру 25 вересня 2024 року взяли участь у вебінарі «Інновації європейського проєкту FARMWISE для сталого управління водними та ґрунтовими ресурсами у сільському господарстві».

Вебінар організовано в рамках та за підтримки міжнародного проєкту програми ГОРИЗОНТ Європа FARMWISE - Майбутнє управління сільськогосподарськими ресурсами та водні інновації для сталої Європи. Захід присвячено Всесвітньому Дню Ґрунту WSD2024 «Турбота про ґрунти: вимірювання, управління, моніторинг» і зареєстровано на Інтерактивній глобальній карті ФАО щодо подій WSD2024е.

      На початку вебінару із ним словом виступив Magnus PERSSON – професор, керівник відділу інженерії водних ресурсів Лундського університету, Швеція.

      Координатором проєкту в Україні є доктор біологічних наук, член-кореспондент НААН, заступник директора з наукової роботи Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О. Н. Соколовського» Микола МІРОШНИЧЕНКО.

      У рамках вебінару відбулися дві панельні дискусії:

      Панельна дискусія 1 – «Інновації для вирішення проблем забезпеченості сільського господарства водними ресурсами», де розглядались питання покращення ефективності використання води, оптимізація водоспоживання сільськогосподарських культур.

       Модератором була Людмила ВОРОТИНЦЕВА – доктор с.-г. наук, провідний науковий співробітник лабораторії гідродефіцитних, гідроморфних і кислих ґрунтів Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О. Н. Соколовського».

       Панельна дискусія 2 – «Інновації для вирішення проблем якості води, спричинених сільськогосподарським виробництвом» - з питань  набуття стійкості до змін клімату, покращення якості води у контексті сталих і стійких методів ведення сільського господарства.

       Модератором дискусії була Євгенія ГЛАДКІХ – кандидат с.-г. наук, старший науковий співробітник відділу агрохімії імені академіка Б. С. Носка Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О. Н. Соколовського».

 

Доцент кафедри геодезії, картографії і кадастру,

к. с.-г. наук, доцент Михайло ШЕМЯКІН