+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 05 липня 2016

Всеукраїнський пісенний фестиваль "Пісні, народжені в АТО"

     Всеукраїнський пісенний фестиваль "Пісні, народжені в АТО"

  Наприкінці травня у Дніпрі, за сприяння Дніпровської обласної державної адміністрації відбувся перший всеукраїнський конкурс аматорської пісні "Пісні, народжені в АТО". В ньому прийняли участь близько 60 авторів. Луареатами фестивалю і учасниками гала концерту стали 20 аматорів.

Серед них був і уманчанин, викладач кафедри "Геодезія, картографія та кадастр" факультету лісового та садово-паркового господарства С. І. Кононенко. Сергій Іванович - ветеран АТО, служив у 30 Окремій Гвардійській Механізованій бригаді, у важкій піхоті. Бував і гранатометником, і санінструктором, і коректувальником артвогню. Позивний - "Професор". Пройшов через бої під  Дебальцевим. Воював під Луганським, Попасною, Троїцьким, Логвиново. Протягом служби написав зо два десятки військових пісень.

21 травня літній зал у парку ім. Шевченка в Дніпрі був заповнений вщент. Ветерани АТО і солдати діючої армії, родичі АТОвців, волонтери і преставники влади, пересічні жителі Дніпра вслуховувалися у слова і музику солдатських пісень. Пісень, в яких без гламура, параду і блиску відображена війна. Деякі пісні стрічали стоючи - на честь загиблих і поранених воїнів. Деякі супроводжувалися сльозами. А якісь і сміхом. 

Двадцять різнопланових пісень, двадцять солдацьких доль. Двадцять таких різних, але, в чомусь схожих виконавців. Найстаршому - за 60, а найменшому - ледь-ледь 25. Але всі ці хлопці - мужні бійці, що пережили і важкі бої, і втрати побратимів, і голод, і холод, і рани. На сцені воїни України: солдати і сержанти, старшини і лейтенанти. Це на їхніх плечах тримається мир і спокій в нашому домі.

Фестиваль завершився, його учасники роз'їхалися по країні. А організатори проводять роботу із випуску першого альбому. В студії АМ-Рекордс, в Дніпрі проходить запис пісень-переможців. Орієнтовна дата виходу диску - липень 2016 р.