+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 12 грудня 2020

ГЕОДЕЗИЧНО-ЗЕМЛЕВПОРЯДНІЙ ОСВІТІ – ЖИТИ!

  30 листопада 2020 року відповідно до плану наукової роботи кафедри геодезії, картографії і кадастру було проведено науковий семінар на тему «Геодезично-землевпорядна освіта в Центральноукраїнському реґіоні».

  У ході семінару завідувач кафедри, професор Юрій Кисельов виступив із доповіддю на тему «Перспективи геодезично-землевпорядної освіти у світлі запровадження ринку землі сільськогосподарського призначення». Доцент Михайло Шемякін виголосив доповідь на тему «Уманський НУС – піонер геодезично-землевпорядної освіти магістерського рівня на Черкащині». Доцент Володимир Кирилюк представив доповідь «Значення дисциплін геодезично-землевпорядного циклу для підготовки агрономів». Доцент Ірина Удовенко зачитала доповідь «Роль навчальної дисципліни “Оцінка земель” у підготовці сучасного землевпорядника». Доцент Петро Боровик виступив на тему: «Землеустрій як міждисциплінарна галузь науки і практичної діяльності». Старший викладач Сергій Кононенко представив доповідь «Цифрова фотограмметрія як компонент геодезичної освіти ХХІ сторіччя».

  Після заслуховування доповідей відбулося жваве обговорення, в ході якого всі учасники семінару зійшлися на думці про те, що в наш час розвитку ринкових відносин у сфері землекористування та появи нових геодезично-землевпорядних технологій значення освіти різних рівнів у сфері геодезії, землеустрою, кадастру невпинно зростатиме.

Юрій Кисельов,

д. г. н., професор, завідувач кафедри