+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 06 травня 2023

Геоінформаційні системи – в центрі уваги (гостьова лекція для студентів-геодезистів)

     5 травня 2023 року для студентів спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій», що навчаються на факультеті лісового і садово-паркового господарства Уманського НУС за ОР «Молодший бакалавр», «Бакалавр» і «Магістр», проведено гостьову лекцію на тему «Геоінформаційні технології як спосіб набуття та обробки географічної інформації», яку прочитала старший викладач кафедри загальної та реґіональної географії Сумського державного педагогічного університету імені А. С. МАКАРЕНКА, кандидат педагогічних наук Олена КОРОЛЬ.

     Слухачами цієї лекції було близько тридцяти студентів-геодезистів факультету лісового і садово-паркового господарства, які отримали чимало нової інформації. У центрі уваги лектора перебували ГІСи, але інший погляд на цей об’єкт (зокрема, з позиції географа, яким є Олена КОРОЛЬ) формував нові грані пізнання.

     Проблемний характер лекції, що є закономірним з огляду на міждисциплінарний зміст її теми, дає змогу не лише розширити коло знань студентів, а й поглибити їхній світогляд, сприяючи загальному особистісному розвиткові.

Юрій КИСЕЛЬОВ,

завідувач кафедри геодезії, картографії і кадастру Уманського НУС