+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 08 жовтня 2019

КОНСУЛЬТАЦІЙНА ДОПОМОГА ПОТЕНЦІЙНИМ АБІТУРІЄНТАМ У ВИБОРІ ПРОФЕСІЙ ТА ЗАКЛАДУ ОСВІТИ

   На початку жовтня завідувач кафедри геодезії, картографії і кадастру професор Юрій Кисельов та доцент цієї ж кафедри Петро Боровик надавали профорієнтаційні консультації учням випускних класів шкіл Катеринопільського району Черкаської області. В ході профорієнтаційних бесід Юрій Кисельов та Петро Боровик інформували учнів та вчителів про Уманський національний університет садівництва та спеціальності, які можна здобути, навчаючись в цьому закладі, про факультет лісового і садово-паркового господарства, зокрема кафедру геодезії, картографії і кадастру, та про спеціальність «Геодезія та землеустрій». Крім того, професор Ю. Кисельов та доцент П. Боровик наголошували на неабиякій перспективності професії геодезиста-землевпорядника через недостатню чисельність таких фахівців в Україні й дедалі зростаючу потребу в них у переддень земельної реформи.

   В школах с. Вікнине та смт. Єрки значний інтерес випускників та жваву дискусію викликала інформація доповідачів про можливість вступу на молодшого бакалавра та порядок вступу до університету абітурієнтів із дипломами молодших бакалаврів.

   Помітний інтерес в одинадцятикласників (особливо в Катеринопільському ліцеї та школі с. Петраківка) викликала також розповідь викладачів про різноманітні сторони університетського життя, зокрема про діяльність художніх колективів, спортивних секцій, можливість отримати офіцерське звання, права водія тощо.

   Юрій Кисельов і Петро Боровик провели анкетування, яке засвідчило бажання багатьох випускників вступити до Уманського НУС. Крім того, варто відзначити, що під час профорієнтаційних бесід близько десятка одинадцятикласників виявили попередній намір стати геодезистами.

 

Петро Боровик,

доцент кафедри геодезії, картографії і кадастру