+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 25 квітня 2019

Майстер-клас з писанкарства

 З давніх-давен в Україні символом народження нового життя та Христового Воскресiння є Великодня писанка.

 Тож напередодні Великодніх свят, відповідно до плану заходів, присвячених 175-річю Уманського національного університету садівництва, студенти спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» та інших спеціальностей факультету лісового і садово-паркового господарства Уманського національного університету садівництва брали участь у майстер-класі з писанкарства, який було організовано за  сприяння декана факультету лісового і садово-паркового господарства Уманського НУС Валентина Поліщука а також директора КВНЗ «Уманський гуманітарно-педагогічний коледж ім. Т.Г. Шевченка» Ольги Чепкої.

 Майстер-клас проводила знана майстриня з писанкарства Наталія Козак (голова циклової комісії з образотворчого мистецтва КВНЗ «Уманський гуманітарно-педагогічний коледж ім. Т.Г. Шевченка»). Митець розповіла студентам про відмінності звичайних писанок від крашанок, дряпанок, бісерок та декупажних писанок, а також навчила як правильно оздоблювати писанки воском, розфарбовувати фарбами за допомогою  писачиків.

 Студенти із неабияким завзяттям займались писанкарством. Кожен учасник тренінгу зміг розписати свою власну унікальну Великодню писанку. Крім того, мистецтво писанкарства зацікавило не лише студентів. Великодні писанки декорували зі студентами заступники декана факультету лісового і садово-паркового господарства Ірина Козаченко та Ірина Удовенко.

 Варто відмітити, що всі учасники тренінгу не лише дізнались про окремі нові способи декорування писанок, але й отримали від заходу масу позитивних емоцій, адже майстер-клас з писанкарства був цікавим та змістовним. Під кінець зустрічі студенти та викладачі висловили щиру вдячність пані Наталії Козак та уклінно прохали її провести подібний захід і в наступному році.

Маргарита Мельник,

студентка 21-зм групи