+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 15 квітня 2021

ОЗЕЛЕНИМО ПЛАНЕТУ

    10 квітня на території Синицького лісу представники факультету лісового і садово-паркового господарства  Уманського національного університету садівництва долучилися до всесвітньої акції «Озеленимо планету».

    Акція має багато цілей: допомогти Землі розправити її зелені легені, привернути увагу до проблем екології та відновлення екосистеми планети, сформувати позитивний імідж України.

    Організатором проєкту «Озеленення планети» https://greeningplanet.org/ є благодійний фонд «Озеленення України» засновниками  якого є президент CEO Club Ukraine Сергій Гайдайчук та президент Business Woman Club Ганна Крисюк. Акція проходить за підтримки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів і Державного агентства лісових ресурсів України.

    Саме для цього у цей ясний квітневий день одночасно у СТА країнах світу мав бути висаджений ОДИН МІЛЬЙОН дерев!

    Під керівництвом працівників Синицького лісництва Уманського лісгоспу були висаджені саджанці дуба звичайного, або черешчатого (Quercus robur L., синонім Quercus pedunculata).

    Відомо, що дуб – наймогутніше дерево нашого краю, і росте він понад 800 років. Символ мудрості і стійкості, боротьби і перемоги, чистоти і здоров’я. Дерево, яке оспіване у тисячах народних пісень.

    Приємно розуміти, що завдяки нашій праці сьогодні в Україні на декілька сотен цих прекрасних дерев стало більше.

 Сергій Кононенко,

ст. викладач кафедри геодезії, картографії і кадастру