+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 06 липня 2017

ПЕРШИЙ ПРАКТИЧНИЙ ДОСВІД МАЙБУТНІХ ГЕОДЕЗИСТІВ

Студенти першого курсу спеціальності «Геодезія та землеустрій» після закінчення теоретичного курсу і складання іспиту закріплювали здобуті знання під час навчальної практики з геодезії.

У програму практики входили наступні види знімань: горизонтальне, тахеометричне, нівелювання траси, нівелювання поверхні.

Горизонтальне знімання виконували за допомогою теодоліта і землемірної стрічки. У ході виконання робіт студенти вимірювали горизонтальні кути, довжини ліній, знімали ситуацію. Після опрацювання польових вимірювань склали горизонтальний план місцевості.

Тахеометричне знімання виконували на ділянці із складним рельєфом. Для складання топографічного плану місцевості необхідно було виміряти горизонтальні і вертикальні кути, відстані, зняти ситуацію. Для цих робіт використовували теодоліт-тахеомерт і віддалемірні рейки..

Нівелювання траси виконували для отримання лінії поверхні землі у заданому напрямку. Для цього використовували нівелір Н-3 і нівелірні рейки.

Нівелювання поверхні виконували за квадратами. Спочатку розбивали сітку квадратів, а потім проводили їх нівелювання. У результаті проведених польових і лабораторних обчислювальних робіт студенти отримали топографічний план місцевості.

По завершенню усіх видів знімань кожна ланка результати проведених робіт представила у вигляді звіту.

Здобуті на практиці знання згодяться студентам у майбутньому.

 

Доцент кафедри геодезії, землеустрою і кадастру Михайло Шемякін