+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 21 жовтня 2023

ПІЗНАВАЛЬНА ЕКСКУРСІЯ НА ВИРОБНИЦТВО

     19 жовтня 2023 року завідувач кафедри геодезії, картографії і кадастру Юрій КИСЕЛЬОВ разом зі студентами групи 21мб-зм взяв участь у навчальній екскурсії до м. Гайворон Кіровоградської області, головною метою якої було ознайомлення з гірничодобувним, зокрема маркшейдерським виробництвом, відвідання мігматитового кар’єру. Саме в цьому семестрі Юрій Олександрович викладає у згаданій групі дисципліну «Геологія з основами ґрунтознавства», тому така поїздка для студентів була особливо актуальною.

     У ході екскурсії, яку провів колишній головний маркшейдер, член Наглядової ради підприємства «Гайворонський спеціалізований кар’єр» Василь ЯНГОЛЕНКО, студенти ознайомилися з історією створення й функціонування кар’єру, технологією видобутку мігматитів у минулому й тепер, змістом діяльності маркшейдера та геодезиста при гірничих роботах. Особливе враження на учасників екскурсії справив пам’ятник бутолому – робітникові, який ще в 60-х роках минулого сторіччя в цьому кар’єрі довбав камінь (бут) вручну.

     Учасники екскурсії також відвідали локомотивне депо станції Гайворон – «столиці української вузькоколійки» та побували в міському краєзнавчому музеї.

     Студенти вдячні організаторам пізнавальної екскурсії – доцентові кафедри географії та методики її навчання УДПУ імені Павла ТИЧИНИ Олексієві СИТНИКУ та доцентові кафедри екології та безпеки життєдіяльності УНУС Ірині КРАВЦОВІЙ, які вже давно підтримують ділові зв’язки з гайворонськими партнерами.

 Владислав КОСТЕНКО,

староста групи 21мб-зм спеціальності 193 "Геодезія та землеустрій" Уманського НУС