+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 06 березня 2020

ПЛАНОВА ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА ПРЕДСТАВНИКІВ УМАНСЬКОГО НУС З ВИПУСКНИКАМИ КОЛЕДЖІВ ЧЕРКАЩИНИ

Метою профорієнтації є ознайомлення вступників з спеціальностями і професіями, вивчення та виявлення інтересів абітурієнтів тощо.

Мотивація професійного вибору, відношення студента до навчального закладу, його професійна орієнтація і життєві плани в багатьох випадках залежать від інформації, яку він отримає на найбільш важливому етапі складного та суперечливого процесу професійного самовизначення.

Важливо підкреслити той факт, що досить переконливо та результативно проводять роботу у коледжах науково-педагогічні працівники факультету лісового і садово-паркового господарства. Зокрема, доценти кафедри геодезії, картографії і кадастру Удовенко Ірина та Шемякін Михайло в рамках профорієнтаційної роботи здійснили планове відвідування: ВСП Тальнівський будівельно-економічний коледж Уманського НУС, ВСП Тальянківський агротехнічний коледж Уманського НУС, ВСП Шевченківський коледж Уманського НУС.

Під час зустрічей з майбутніми випускниками презентували навчальний заклад, ненав’язливо та вміло доносячи позитивну інформацію про життя студентства в університеті, про професійну самореалізацію, викликаючи інтерес до навчання в Уманському національному університеті садівництва.

В ході бесіди зі студентами коледжів була надана вичерпна інформація щодо навчання в університеті, про напрями підготовки фахівців за якими здійснюється набір студентів у 2020/2021 навчальному році за денною та заочною формами навчання та про організацію навчально – виховного процесу в університеті.

Інформація, що представлялася на зустрічах створювала позитивний імідж закладу, формувала професійну самосвідомість студентів та майбутніх абітурієнтів. Активно ставилися питання майбутніми абітурієнтами щодо працевлаштування випускників, правил вступу, переліку дисциплін зовнішнього незалежного оцінювання, особливостей організації навчального процесу, а також щодо умов вступу, проживання та студентського дозвілля .

Також було роздано інформаційні буклети з відповідними контактами приймальної комісії університету. Підсумком проведеної роботи стала зацікавленість абітурієнтів у проведенні профорієнтаційних заходів, які спрямовані на активізацію діяльності та підвищення якості навчання для майбутніх учнів вищої школи.