+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 20 листопада 2019

Профорієнтаційна робота у коледжах Черкаського краю

     Рішення про удосконалення навичок з обраної професії повинно бути свідомим, вільним і прийматися самостійно. Але це не означає, що в процесі вибору навчального закладу, який дасть можливість досягти поставленої цілі, не потрібно зважати на поради старших і більш досвідчених людей (учителя, куратора, батьків). Адже завдання вибору закладу вищої освіти набагато складніше будь-якого навчального завдання, тому що для його вирішення необхідно враховувати багато складових, про які ми, вибираючи професію, навіть не підозрюємо. Усі ці обставини свідчать про те, що для свідомого і самостійного рішення продовжити навчання та здобуття вищої освіти необхідні знання і наявність багатьох можливих варіантів вибору, уявлення про те, яких особистісних якостей, здібностей вимагає та чи інша професія, які можливості вони забезпечують людині для професійної кар'єри і чи є попит на спеціалістів за тією чи іншою професією на ринку праці.

     15 листопада в рамках профорієнтаційної роботи в коледжах доценти кафедри геодезії, картографії і кадастру Михайло Шемякін та Ірина Удовенко відвідали Тальнівський будівельно-економічний коледж. В першу чергу представниками кафедри була надана інформація про перелік спеціальностей, за якими можна продовжити навчання в університеті, та основними вимогами при вступі на спеціальність 193 «Геодезія та землеустрій».

     Цікавість викликала у студентів матеріально-технічне забезпечення кафедри геодезії, картографії і кадастру, а саме – доступність сучасного професійного обладнання та можливість його використання у навчальному процесі. Також студенти отримали агітаційні матеріали, в яких вказана вся необхідна для вступу інформація. Впродовж зустрічі у всіх трьох навчальних закладах спостерігалася активна зацікавленість студентів у подальшому здобутті вищої освіти з обраної спеціальності.

     Сподіваємось на зустріч в Уманському національному університеті садівництва. Хай щастить!

Михайло Шемякін,

Ірина Удовенко,

доценти кафедри геодезії, картографії і кадастру