+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 02 квітня 2024

СЕРЕД НАУКОВЦІВ-ШЕВЧЕНКІВЦІВ

     28-30 березня 2024 року завідувач кафедри геодезії, картографії і кадастру, доктор географічних наук, професор Юрій КИСЕЛЬОВ узяв участь у заходах Наукового товариства ім. Т. Шевченка, що проводилися у м. Львів.

     Наукове товариство ім. Т. Шевченка (НТШ) є однією з найдавніших не лише наукових, а й громадських організацій в Україні загалом, воно засноване ще 1873 року. Членами НТШ в минулі часи були такі світочі української національної ідеї та всесвітньо відомі вчені, як Іван Франко, Михайло Грушевський, Іван Горбачевський, Іван Пулюй, Степан Рудницький, Володимир Кубійович і багато інших. У 1989 році після майже півсторічної заборони за комуністичного режиму НТШ відновило свою діяльність в Україні.

     У четвер 28 березня Юрій Кисельов був учасником засідання Географічної комісії НТШ, на початку якого голова цієї комісії, відомий картограф, доктор географічних наук, професор Іван РОВЕНЧАК урочисто вручив йому Медаль НТШ із нагоди 150-річчя від часу заснування Товариства. 30 березня Ю. О. Кисельов узяв участь у пленарному засіданні ХХХV Шевченківської сесії НТШ.

     Серед подальших планів Юрія Кисельова – участь у розбудові Уманського осередку НТШ на базі Національного університету садівництва.