+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 07 грудня 2021

Участь у ІV з’їзді Громадської спілки «Українське товариство геодезії та картографії»

     26 листопада 2021 року НПП кафедри геодезії, картографії і кадастру Уманського НУС – професор Юрій Кисельов і доктор технічних наук Олег Іванчук – узяли участь, як делегати, в роботі ІV З’їзду Громадської спілки «Українське товариство геодезії та картографії», який проводився в містечку Брюховичі, що під Львовом. Делегатами з’їзду були 56 осіб – представників майже всіх реґіонів України, як науково-педагогічні працівники, так і практикуючі виробничники. Олег Іванчук був також одним з організаторів з'їзду та головою мандатної комісії.

     Зі звітною доповіддю про роботу Президії Товариства в 2016-2021 роках виступив довголітній президент ГС «УТГК», доктор технічних наук, професор Ігор Тревого. В ході обговорення всі промовці відзначали велику та ефективну роботу, проведену Президією за п’ять років, та висували кандидатуру І. С. Тревого на посаду президента на нову каденцію. Його й було одностайно обрано очільником Товариства, а також сформовано Президію у складі 23 осіб та ревізійну комісію (3 особи).

     В ухвалі, прийнятій на з’їзді за основу, головними пунктами значаться звернення до урядових структур щодо сприяння проведенню заходів з інтеграції України до європейської системи геодезичних координат (у тому числі завершити перехід від СК-63 на УСК-2000, запровадити амстердамську систему висот замість балтійської), спрощення умов для практичної діяльності сертифікованих геодезистів (зокрема, передбачити підвищення кваліфікації раз на чотири роки, а не два, як тепер; докторів і кандидатів технічних наук /докторів філософії/ з геодезії сертифікувати автоматично).

     Під час з’їзду діяла виставка-продаж друкованої продукції Інституту геодезії Львівської політехніки, серед якої – чимало підручників і навчальних посібників, які стануть у пригоді і в підготовці геодезистів і землевпорядників в Уманському НУС.

Юрій Кисельов,

доктор географічних наук, професор