+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 24 квітня 2019

Участь в олімпіаді з геодезії

   17-19 квітня 2019 року студенти спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій»  факультету лісового і садово-паркового господарства  Уманського національного університету садівництва Едуард Тищенко, Андрій Бондар і Маргарита Мельник брали участь у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з геодезії та землеустрою, проведеному та базі Одеського державного аграрного університету.

   Програма олімпіади передбачала проведення двох етапів ‒ теоретичного, в ході якого учасники на комп’ютерах відповідали на 100 тестових питань, та практичного, що складався з польових робіт ‒ виконання оберненої кутової засічки ‒ та камеральних, які полягали у складанні цифрової моделі місцевості (окремо рельєфу та ситуації).

   Участь в олімпіаді брали 17 команд (по три учасники в кожній), що представляли вищі заклади освіти з різних реґіонів України. Переможці та призери визначалися як у командному, так і в індивідуальному заліку. Зокрема, перше місце серед команд посіли господарі ‒ студенти Одеського державного аграрного університету. Друге місце поділили команди Національного університету біоресурсів і природокористування (м. Київ) та Львівського національного аграрного університету. Третє місце присуджено студентам Одеської державної академії будівництва та архітектури, Полтавського національного технічного університету ім. Ю. Кондратюка та Національного університету водного господарства і природокористування (м. Рівне).

   «Олімпіоніки» Уманського НУС, хоч і не посіли призового місця, поступившись командам з університетів із давніми геодезично-землевпорядними традиціями, але своєю участю у Всеукраїнській олімпіаді набули неоціненного досвіду, а також підтвердили олімпійський принцип: «Головне ‒ не перемога, а участь».

Юрій Кисельов,

завідувач кафедри геодезії, картографії  і  кадастру