+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 19 вересня 2019

ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ПРОФЕСОРА РОМАНА РУДОГО

   Відповідно до плану роботи кафедри геодезії, картографії і кадастру, відкриту лекцію з дисципліни «Фотограмметрія та дистанційне зондування» для студентів ІІІ курсу днями прочитав професор  кафедри геодезії, картографії і кадастру Уманського національного університету садівництва,  доктор технічних наук Роман Рудий  ‒ один із шести на всю Україну докторів наук-фотограмметристів.

   Лекція мала вступний характер і була присвячена загальним питанням фотограмметрії ‒ сутності знімка та його параметрам, відмінностям між ортогональною й центральною проєкціями тощо. Своєрідною «родзинкою» заняття стала демонстрація лектором принципу роботи стереоскопа та 3-D ефекту, створюваного переглядом анагліфічних знімків у спеціальних окулярах.

   Лекція, прочитана професором із величезним досвідом роботи в технічних університетах України, викликала значний інтерес у студентів, які одержали чимало нової для себе інформації і в той же час мали змогу сприйняти часом незвичний погляд лектора на, здавалося б, звичні речі. Численні питання, поставлені третьокурсниками Романові Михайловичу, істотно пожвавили атмосферу в аудиторії, зробили її неформальною та відвертою.

   Викладачі кафедри та студенти сподіваються, що й наступні відкриті лекції стануть знаковими подіями в житті колективу геодезистів Уманського НУС.

Юрій Кисельов,

завідувач кафедри геодезії, картографії і кадастру