+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 28 лютого 2023

Впевнений поступ геодезистів Уманського НУС

    27 лютого 2023 року у змішаному форматі було проведено засідання кафедри геодезії, картографії і кадастру Уманського НУС. Оскільки через відпустки викладачі понад місяць не збиралися разом, до цього часу накопичилося чимало важливих і нагальних питань для спільного обговорення.

    Головною подією в житті кафедри впродовж весняного семестру буде, безумовно, акредитація освітньої програми «Геодезія та землеустрій» за освітніми рівнями «Бакалавр» і «Молодший бакалавр». На підготовку самоаналізу та проведення інших заходів (зокрема, організацію та проведення гостьової лекції), які сприятимуть успішному проходженню акредитації, будуть найближчим часом спрямовані основні зусилля викладачів.

    Іншими важливими заходами кафедри будуть науково-практичні конференції, заплановані на квітень 2023 р. Одна з них – традиційна всеукраїнська, на яку буде висунуто широке коло питань з усіх галузей геодезії, землеустрою та суміжних наук. Інша буде дещо незвичайною, її передбачається присвятити видатним постатям у сфері геодезії, картографії, землеустрою України та зарубіжжя.

    Про впевнений поступ кафедри свідчить той факт, що на ній запроваджено громадську посаду відповідального за міжнародні зв’язки, яку обійняв доктор технічних наук Олег Іванчук. У 2022 році кафедрою геодезії, картографії і кадастру укладено перший договір про співпрацю із закордонним закладом вищої освіти (Політехніка Свєнтокшиська, м. Кєльце, Республіка Польща), і є всі підстави сподіватися, що це – лише початок тривалого та плідного співробітництва із західними партнерами.

Юрій КИСЕЛЬОВ,

завідувач кафедри геодезії, картографії і кадастру  Уманського НУС