+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 25 жовтня 2021

З прицілом на майбутнє

   Відповідно до плану наукової роботи кафедри геодезії, картографії і кадастру 30 жовтня 2020 року було в онлайн-форматі проведено науковий семінар на тему «Геоінформаційні системи в кадастрі», участь у якому взяли викладачі кафедри та провідні студенти, що навчаються за ОР «Магістр».

   Зокрема, завідувач кафедри, доктор географічних наук, професор Юрій Кисельов виступив на тему «Сучасні методи картографування кадастрової інформації». Гарант освітньої програми «Геодезія та землеустрій» за ОР «Магістр», доктор технічних наук, професор Роман Рудий представив доповідь на тему «Геоінформаційне забезпечення кадастрових робіт у лісовому господарстві». Кандидат сільськогосподарських наук, доцент Михайло Шемякін доповів на тему «Сучасні тенденції розвитку кадастру як складової інфраструктури геопросторових даних». Кандидат технічних наук, доцент Степан Романчук виголосив доповідь на тему «Особливості кадастру меліорованих земель». Кандидат сільськогосподарських наук, доцент Володимир Кирилюк представив доповідь «Формування земельно-кадастрової інформації в середовищі Digitals». Тема доповіді кандидата економічних наук, доцента Ірини Удовенко – «Особливості інформаційного забезпечення кадастру населених пунктів». Темою доповіді кандидата економічних наук, доцента Петра Боровика була «Геоінформаційні технології в кадастрових роботах». Старший викладач Кононенко С. І. зробив доповідь на тему «Особливості геопросторових даних при використанні геоінформаційних технологій у будівництві».

   Виголошені доповіді викликали жваву дискусію, що свідчить про значну актуальність обговорюваної теми та перспективність розробок у наукових напрямках, на яких акцентовано в ході семінару. Адже незаперечним є те, що інноваційні технології не лише в землеустрої та кадастрі, а й у різних сферах життя орієнтовані на кращу адаптації людської діяльності до викликів майбутнього.

Юрій Кисельов,

завідувач кафедри геодезії, картографії і кадастру