+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 13 лютого 2023

Знання – сила!

     3 лютого 2023 року завідувач кафедри геодезії, картографії і кадастру Юрій Кисельов, доценти цієї ж кафедри Петро Боровик, Михайло Шемякін, Ірина Удовенко та викладач Наталя Прокопенко взяли участь у круглому столі на тему «Інновації в агросекторі та розвиток громад: зв’язок та спільні завдання», організованому компанією “Culver Aviation” спільно із USAID, Всеукраїнською аграрною радою та Уманським НУС.

     Під час круглого столу було обговорено низку актуальних питань, зокрема:

     - управління земельними ресурсами як спільний виклик фермерських господарств, територіальних громад і закладів вищої освіти;

     - роль авіамоніторингу в розробці комплексних планів просторового розвитку громад;

     - геопросторові дані як основа для ефективного планування розвитку територій, управління земельними ресурсами та комунальним майном.

     Усі зазначені питання прямо стосуються змісту освітніх програм, що реалізуються на кафедрі геодезії, картографії і кадастру, тому їх висвітлення викликало щирий інтерес її викладачів, які ставили численні запитання організаторам і учасникам круглого столу після завершення його офіційної частини.

     Науково-педагогічні працівники кафедри геодезії, картографії і кадастру  щиро вдячні організаторам за можливість бути проінформованими про найновіші досягнення у сфері аерофотознімання, втілені у виробництво, та з нетерпінням очкують на проведення фахівцями компанії “Culver Aviation” гостьової лекції для студентів спеціальності 193 "Геодезія та землеустрій", про яку було досягнуто попередньої домовленості безпосередньо під час проведення заходу. Варто зазначити, що користь від участі в цьому круглому столі для викладачів кафедри є безсумнівною. Направду, “scentia est potentia” («знання – сила»).

Юрій Кисельов,

завідувач кафедри геодезії, картографії і кадастру  Уманського НУС