+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 21 жовтня 2021

Зустріч, присвячена проблемам сексизму, гендеру та навчанню студентів з особливими потребами

      Днями студенти ОР Молодший бакалавр та Бакалавр спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» факультету лісового і садово-паркового господарства Уманського НУС, спільно з кураторами груп, були учасниками зустрічі з психологом університету Валентиною Мазуренко. На цій зустрічі Валентина Дмитрівна проінформувала студентів про діяльність психологічної служби Уманського НУС, а також про проблеми протидії сексизму та гендерної нерівності в освіті, а також забезпечення комфортного навчання громадян з особливими потребами.

    Валентина Мазуренко зазначила, що питання гендеру є надзвичайно важливим для освітніх закладів. Адже, сучасні наукові дослідження переконливо демонструють, що в компаніях, які мають гендерну різноманітність, вищим є рівень залученості співробітників у діяльність бізнес-суб’єктів та кращі результати роботи. Тому освітня політика має бути гендерно збалансованою.

      Крім того, Валентина Дмитрівна вказала, що завданням закладу вищої освіти є забезпечення комфортних умов навчання для всіх студентів, адже викладачі та здобувачі освіти мають допомагати студенткам, які вийшли з декретної відпустки, легше влитися в освітній процес та максимально сприяти комфортному навчанню студентів з інвалідністю. 

      Варто зазначити, що студенти та викладачі кафедри геодезії, картографії і кадастру Уманського НУС активно долучились до обговорення проблематики, якій була присвячена доповідь Валентини Мазуренко.

    Під кінець зустрічі виступила Голова Ради студентського самоврядування факультету лісового і садово-паркового господарства Уманського НУС, студентка 21-зм групи Сніжанна Олійник, яка від імені всіх присутніх на зустрічі подякувала Валентині Дмитрівні за проведення вельми цікавого та актуального заходу.

 Юрій Кисельов,

доктор географічних наук, професор,

куратор 21-зм та 21мб-зм груп