+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 25 серпня 2021

Зустріч провідних викладачів кафедри геодезії, картографії і кадастру з магістрантами-геодезистами

       14 вересня 2020 року провідні викладачі кафедри геодезії, картографії і кадастру Уманського національного університету садівництва обговорювали зі студентами випускного курсу магістратури чинну освітню програму підготовки магістрів за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій» та проблеми дотримання академічної доброчесності в процесі підготовки і написання дипломних проектів.

       Зокрема, про основні позиції освітньої програми,  про її складові, обов’язкові та вибіркові компоненти доповів присутнім гарант освітньої програми – професор кафедри геодезії, картографії і кадастру Роман Рудий.

       Завідувач кафедри геодезії, картографії і кадастру, професор Юрій Кисельов та доцент Володимир Кирилюк розповли присутнім про те,  що таке академічна доброчесність, що таке плагіат, як уникнути плагіату, якими є передумови створення доброчесного середовища  та як забезпечити доброчесне середовище університеті, на факультеті та на кафедрі. Крім того, доповідачі наголосили на важливості дипломного проектування та необхідності захисту дипломних робіт магістрантами.

       Доцент кафедри геодезії, картографії і кадастру Михайло Шемякін доповів студентському загалу про можливість детального ознайомлення з освітньою програмою підготовки магістрів за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій», її обов’язкових та вибіркових компонентів на сайтах кафедри, факультету та університету.

       Студентка другого курсу магістратури за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій» Тетяна Гевко, що є одним із співавторів освітньої програми, розповіла присутнім про важливість роботи по розробці та вдосконаленню освітньої програми та про необхідність акредитації  магістрів за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій».

       Зустріч була вельми цікавою для всіх учасників, оскільки в процесі обговорення кожному із доповідачів студенти задавали безліч запитань за темами їх доповідей.

Юрій Кисельов,

завідувач кафедри геодезії,

картографії і кадастру Уманського НУС