+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню

Додатки до ОП "Бакалавр" за спеціальністю 193 "Геодезія та землеустрій"

Освітня програма "Геодезія та землеустрій" (бакалавр)

Галузь знань 19 "Архітектура та будівництво"

Спеціальність 193 "Геодезія та землеустрій"

Кваліфікація, що присвоюється

Бакалавр з геодезії та землеустрою

Рівень кваліфікації

Бакалавр (перший цикл вищої освіти)

Спеціальні вимоги до зарахування

Немає, зарахування проводиться на загальних умовах вступу.

Вимоги і положення до кваліфікації

Кваліфікація Бакалавр з "Геодезії та землеустрою" передбачає ґрунтовну підготовку, що дозволить сформувати професійний підхід до створення автоматизованих інформаційних кадастрових систем, інформаційних систем та технологій, проєктування та виконання землевпорядних робіт, пов’язаних із землекористуванням та моніторингом земель.

Профіль програми

Освітньо-професійна програма підготовки бакалаврів розрахована на чотири роки навчання і передбачає опанування нормативними і вибірковими навчальними дисциплінами гуманітарної та соціально-економічної (ГСЕ), математичної, природничо-наукової (МРН) та професійно-практичної підготовки (ПП) в обсязі:

-         на базі повної загальної середньої освіти – 240 кредитів ЄКТС;

-         на основі ступеня молодшого бакалавра – 180 кредитів ЄКТС.

Ключові результати навчання, доступ до подальшого навчання

Бакалавр з "Геодезії та землеустрою" підготовлений як для продовження освіти на магістерській програмі за спеціальністю 193 - "Геодезія та землеустрій" так і практичної діяльності, що вимагає передусім здатність розв’язувати фахові задачі та практичні проблеми в землевпорядних службах.

Фахова компетентність бакалавра за спеціальністю 193 - "Геодезія та землеустрій" передбачає:

  • здатність застосовувати фундаментальні знання для аналізу явищ природного і техногенного походження при виконанні професійних завдань у сфері геодезії та землеустрою;
  • здатність застосовувати теорії, принципи, методи фізико-математичних, природничих, соціально-економічних, інженерних наук при виконанні завдань геодезії та землеустрою;
  • здатність застосовувати нормативно-правові акти, нормативно-технічні документи, довідкові матеріали у професійній діяльності;
  • здатність обирати та використовувати ефективні методи, технології та обладнання для здійснення професійної діяльності  у сфері геодезії та землеустрою;
  • здатність застосовувати сучасне інформаційне, технічне і технологічне забезпечення для вирішення складних питань геодезії та землеустрою;
  • здатність виконувати дистанційні, наземні, польові та камеральні дослідження, інженерні розрахунки з опрацювання результатів досліджень, оформляти результати досліджень, готувати звіти при вирішенні завдань геодезії та землеустрою;
  • здатність збирати, оновлювати, опрацьовувати, критично оцінювати, інтерпретувати, зберігати, оприлюднювати і використовувати геопросторові дані та метадані щодо об’єктів природного і техногенного походження;
  • здатність здійснювати професійну діяльність у сфері геодезії та землеустрою з урахуванням вимог професійної і цивільної безпеки, охорони праці, соціальних, екологічних, етичних, економічних аспектів;
  • здатність застосовувати інструменти, прилади, обладнання, устаткування при виконанні завдань геодезії та землеустрою;
  • здатність здійснювати моніторинг та оцінку земель;
  • здатність здійснювати геодезичний моніторинг земної поверхні, природних об’єктів, інженерних споруд;
  • здатність проводити технічний контроль та оцінювати якість топографо-геодезичної та картографічної продукції;
  • здатність розробляти документацію із землеустрою та з оцінки земель, кадастрову документацію, наповнювати даними державний земельний, містобудівний та інші кадастри.

Професійні профілі випускників з прикладами

Освітньо-професійна підготовка бакалавра за спеціальністю 193 - "Геодезія та землеустрій" формує здатність розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми у цій галузі професійної діяльності або у процесі навчання, що передбачає  застосування певних теорій та методів відповідної науки і характеризується комплексністю та невизначеністю умов.

Фахівець за спеціальністю 193 - "Геодезія та землеустрій" освітнього ступеня "Бакалавр" підготовлений до здійснення таких видів діяльності: молодший інженер; технік-землевпорядник; фахівець з інформаційних технологій; технік-геодезист; технік-картограф; технік-проектувальник.

Бакалавр за спеціальністю 193 - "Геодезія та землеустрій" може працювати в в державних, обласних та місцевих органах влади з питань обліку, використання та охорони земель; в проектних і науково-дослідних інститутах із землеустрою; в спеціалізованих, ліцензованих землевпорядних організаціях; на підприємствах і в організаціях, що займаються економічною та правовою діяльністю в галузі земельних відносин; в земельно-оціночних організаціях і підприємствах, пов'язаних з купівлею-продажем земельних ділянок та інших об'єктів нерухомості; містобудівних організаціях.

Доступ до подальшого навчання

Бакалавр за спеціальністю 193 - "Геодезія та землеустрій" підготовлений до продовження навчання для здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 193 - "Геодезія та землеустрій".

Положення про екзамени, оцінювання та оцінки

Оцінювання рівня знань студентів  здійснюється за 100-бальною шкалою (ЄКТС – А, В, С, D, Е) у відповідності до Положення УНУС "Про рейтингову оцінку діяльності студента Уманського НУС "

Вимоги до випуску (закінчення навчання)

Державна атестація на здобуття освітнього ступеня бакалавра за спеціальністю "Геодезія та землеустрій" в Уманському НУС проводить Екзаменаційна комісія у формі єдиного комплексного кваліфікаційного іспиту з основних фахових дисциплін. Умовою допуску студента до державної атестації є виконання ним навчального плану в повному обсязі.

Форма навчання

Денна, тривалість - 4 роки

Завідувач кафедри

Юрій Олександрович Кисельов, доктор географічних наук, професор


Відгуки та пропозиції щодо змісту освітньої програми надсилати на електронну адресу kafedrageodeziiunus@gmail.com

Останні новини

ГЕОДЕЗИСТИ УНУС НА ДНЯХ НАУКИЧитати повністю

ГЕОДЕЗИСТИ УНУС НА ДНЯХ НАУКИ

25 квітня 2024 року активну участь у заходах із нагоди Днів науки, які щорічно проводить Уманський національний університет садівництва, взяли викладачі кафедри геодезії, картографії і кадастру та студенти спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій». На кафедрі геодезії, картографії і кадастру проведено секційне засідання, в ході якого студенти представили наукові доповіді з актуальних проблем досліджень у геодезії та землеустрої.

Читати повністю

ЯКОСТІ ОСВІТИ – ОСОБЛИВУ УВАГУЧитати повністю

ЯКОСТІ ОСВІТИ – ОСОБЛИВУ УВАГУ

24 квітня 2024 року викладачі кафедри геодезії, картографії і кадастру взяли участь у загальноуніверситетському вебінарі, організованому відділом моніторингу якості освіти Уманського НУС з метою сприяння розвитку викладацької майстерності науково-педагогічних працівників. Ведучою вебінару була завідувач вищезгаданого відділу Ніна ПІТЕЛЬ.

Читати повністю

ВИДАТНОМУ ПРИРОДОДОСЛІДНИКУ Й ФІЛОСОФУ – 300 РОКІВЧитати повністю

ВИДАТНОМУ ПРИРОДОДОСЛІДНИКУ Й ФІЛОСОФУ – 300 РОКІВ

22 квітня 2024 року культурне людство відзначає 300-річчя видатного німецького філософа й природодослідника-землезнавця Іммануїла Канта (1724 – 1804), який, без перебільшення, поставив на нові рейки європейську наукову та філософську думку. І. Кант був основоположником класичної німецької філософії, творцем гіпотези про походження Всесвіту, що не втратила значення до нашого часу, а також автором класифікації наук, значною мірою актуальної дотепер.

Читати повністю

ПРОДОВЖЕННЯ ДОБРОЇ ТРАДИЦІЇЧитати повністю

ПРОДОВЖЕННЯ ДОБРОЇ ТРАДИЦІЇ

Зустрічі з роботодавцями вже стали доброю традицією кафедри геодезії, картографії і кадастру, вони істотно сприяють вдалому вибору майбутнього місця роботи студентів після закінчення ними університету. 19 квітня 2024 року проведено зустріч здобувачів вищої освіти зі спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» зі стейкголдером, директором ФОП «Глобенко О. В.», сертифікованим землевпорядником Олександром ГЛОБЕНКОМ. Це вже не перша зустріч Олександра Васильовича зі студентами-геодезистами Уманського НУС.

Читати повністю

Всі новини