+38 (096) 301-55-38 або +38 (067) 337-77-68
Меню
Остання редакція: 10 жовтня 2024

Онлайн-лекція на тему «Інформаційне забезпечення земельно-кадастрових даних»

     10 жовтня 2024 р. доцент кафедри геодезії, картографії і кадастру Уманського національного університету садівництва Петро БОРОВИК провів для студентів спеціальності 193 Геодезія та землеустрій Уманського державного педагогічного університету імені Павла ТИЧИНИ відкриту онлайн-лекцію з дисципліни «Земельний кадастр» на тему «Інформаційне забезпечення земельно-кадастрових даних». Крім студентів, на лекції були присутні науково-педагогічні працівники  кафедри географії, геодезії та землеустрою та інших кафедр цього ЗВО.

 

    Захід відбувся у форматі Zoom-конференції. Лектор привітав всіх присутніх з недавнім Днем працівників освіти та розпочав власне лекцію. В лекційному матеріалі, ілюстрованому представленою на розгляд викладачів і студентів презентацією, Петром Миколайовичем детально розглянуто земельно-кадастрові дані, методи їх отримання, аналізу і систематизації, види та методи знімання та обстеження території з метою отримання земельно-кадастрових даних, статистичні методи одержання, обробки та аналізу даних земельного кадастру а також текстові і планово-картографічні матеріали державного земельного кадастру.

     Особливістю цієї лекції є те, що лектор в процесі подання матеріалу наводив приклади практичного використання тих чи інших земельно-кадастрових даних і планово-картографічних матеріалів державного земельного кадастру в повсякденному житті та практичній діяльності суб’єктів бізнесу.

 

     Під час заняття спостерігався тісний та постійний контакт доповідача зі студентською аудиторією та колегами – викладачами. Саме тому, під кінець онлайн-лекції зацікавленими студентами було задано лектору низку запитань на тему заходу, на які вони отримали детальні і змістовні відповіді.

 

     Потім Петро БОРОВИК висловив сподівання, що колеги з дружньої кафедри теж проведуть кілька занять для студентів спеціальності 193 Геодезія та землеустрій Уманського національного університету садівництва, адже такі заходи, без сумніву, свідчать про дотримання вимог Положень про академічну мобільність здобувачів вищої освіти та науково-педагогічних працівників, які, звичайно ж діють в обох ЗВО.

     Насамкінець, завідувач кафедри географії, геодезії та землеустрою, професор Оксана БРАСЛАВСЬКА подякувала запрошеному лектору за цікаве і змістовне заняття та висловила впевненість що подібні заходи на обох дружніх кафедрах – необхідність сьогодення, адже вони сприяють активізації процесів набуття здобувачами вищої освіти відповідних навиків і компетенцій.

Юрій КИСЕЛЬОВ,

завідувач кафедри геодезії, картографії і кадастру Уманського НУС